S.C. TECLEM PROD S.R.L. - Str. Abatorului nr. 3
Făget, judeţul Timiş - Romania
Tel. (+4) 0256 320275 - Fax (+4) 0256 307160
mobil: (+4) 0729 980291/0/2
e-mail: teclem.prod@yahoo.it
Prima pagina

Lista de preturi

Imagini din firma Targul Apicol Faget 2012

 Contact

Oferta speciala pentru producatorii de stupi

 

 

 

 

Quatrunchi

Quatrunchi sunt stupi de imperechere si pastrare a matcilor fabricati in firma TeclmProd, cu dimensiunile externe de 325 x 205 x 283mm. Acest stup este format dintr-o lada cu patru iesiri (urdinisuri) (fig.7.c.), captusita cu polistiren (fig.7.b.), acoperita cu un capac din lemn imbracat in tabla (fig.7.a.) si in interiorul careia sunt patru nuclee de imperechere a matcilor (fig.8.). Fiecare nucleu este mobil si este compus din:
• Partea de jos care are un orificiu pentru aerisire sau iesire (fig.8.d.) si doua parti laterale din lemn ce au cate un canal de fixare a foitei de ceara
• O alta parte laterala este confectionata din plasa, iar cealalta din plastic transparent (fig.8.a.) ambele fiind mobile.
• Partea superioara a nucleului este compusa dintr-un hranitor pentru hrana solida (fig.8.b.) si un spatiu pentru fixarea botcii (fig.8.c.) (cele doua spatii sunt despartite de
o alta bucata de plastic transparent si acoperite cu alta)

Mod de folosire

1. se scoate nucleul din lada
2. se introduce o foita de ceara de cca 8 cm latime
3. se introduce hrana solida (ex: apifonda, serbet, miere cristalizata)
4. se introduc 100 ml de albina tanara (aprox. un pahar)
5. albinele se lasa inchise 2 zile pentru orfanizare
6. se introduce botca “matura”
7. dupa o saptamana stuparul verifica daca matca este nascuta si imperecheata (daca matca nu s-a nascut, se introduce o alta botca)
8. matca imperecheata nu trebuie lasata mai mult de 9 zile inauntru pentru a evita roirea


Aceasta mai poate fi folosita la ajutarea unei familii orfane, la schimbarea unei matci batrane, la creearea unui roi artificial sau pentru vanzare.
Acest Quatrunchi se mai poate utiliza si la pastrarea matcilor pe perioada iernii. (Aici apicultorul daca are mai multe roiuri slabe le poate unifica pastrand una din aceste matci in acest nucleu cu putine albine -1 pahar 100-150 ml-)
Astfel apicultorul poate pastra patru matci cu putina albina intr-un spatiu mic pe perioada iernii intr-un loc ferit de curenti de aer sau temperaturi joase.
Apicultorului ii mai revine responsabilitatea de a aproviziona aceste nuclee cu hrana solida dupa cum am specificat anterior prin ridicarea capacului fara scoaterea nucleelor si prin rotirea capacului hranitorului celor patru nuclee.
 

 
 

 

  

 

[----------------] [----------------] [----------------] [----------------]